ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Οινοποιεία

Κτημα Βιβλια Χωρα

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου ΄Ορους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Οι δημιουργοί του, οι οινολόγοι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, εγκατέστησαν εκεί το 1998 έναν αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, που σήμερα έχει έκταση 350 στρέμματα. Μέσα στον αμπελώνα βρίσκεται το σύγχρονο οινοποιείο, στο οποίο παράγονται τα κρασιά του Κτήματος.

Η φιλοσοφία του εστιάζει στην παραγωγή εκλεκτής ποιότητας οίνων, που φέρουν τη σφραγίδα του οικοσυστήματος του Παγγαίου και εκφράζουν τη μοναδικότητά του. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία και συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία.

Ιστοσελίδα: www.bibliachora.gr
Αποσταση από ξενοδοχείο: 67χλμ

Κτημα Γεννημα Ψυχης / Manolesakis Estate (Andriani)

Το 1989 ο Γιώργος Μανωλεσάκης αρχίζει να καλλιεργεί στους ιδιόκτητους αμπελώνες του στην Αδριανή Δράμας, ποικιλίες που εγκλιματίστηκαν τέλεια στο μικροκλίμα της περιοχής όπως Sauvignon Blanc, Chardonnay, Ασύρτικο, Ugni Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.

Ο εμπλουτισμός των γνώσεων πάνω σε θέματα αμπελοκαλλιέργειας είναι συνεχής. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι το ανώτερο δυνατόν ποιοτικό σταφύλι. Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός έτσι και το σταφύλι χρειάζεται την φροντίδα του κάθε εποχή του χρόνου. Γι αυτό και εμείς, σεβόμενοι τις προσταγές της φύσης φροντίζουμε όσο καλύτερα γίνεται, τα κλήματά μας ώστε να μας δώσουν τον καλύτερο καρπό τους, που αποτελεί και την επιβράβευση της προσπάθειάς μας. Η διαρκής αναζήτηση τον οδηγεί σε νέες καλλιέργειες ποικιλιών όπως: Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Αγιωργίτικο.

Ιστοσελίδα: www.manolesakis.gr
Απόσταση από ξενοδοχείο: 12χλμ

Κτημα Κωστα Λαζαριδη

Σε μια συνολική επιφάνεια που αγγίζει τα 15.000 τ.μ. και περιλαμβάνει ένα πρότυπο αρχιτεκτονικά οινοποιείο, αποστακτήριο, υπόγειες κάβες παλαίωσης και χώρους υποδοχής, το Kτήμα μας, έργο ζωής του Kώστα Λαζαρίδη, γράφει από το 1992, τη δική του σελίδα στην οινοποιητική παράδοση της χώρας μας.

Ιστοσελίδα: www.domaine-lazaridi.gr
Απόσταση από ξενοδοχείο: 12,5χλμ

Κτημα Μιχαηλιδη

Όραμα του Ιορδάνη Μιχαηλίδη είναι η παραγωγή ποιοτικών οίνων που εκφράζουν τον τόπο παραγωγής τους αλλά και την τέχνη του οινοποιού με απόλυτο σεβασμό στην φύση και στον άνθρωπο. Ξεκινώντας από χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που για το σύνολο των ποικιλιών δεν υπερβαίνουν τα 600 κιλά/στρέμμα, συνεχίζοντας με ταχεία μεταφορά των σταφυλιών στο οινοποιείο και οινοποιώντας με την βοήθεια σύγχρονου οινοποιητικού εξοπλισμού, σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας, εξασφαλίζουμε την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της πρώτης ύλης. Στόχος μας η προστασία των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασοστάφυλου και η παραγωγή μοναδικών οίνων σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Ιστοσελίδα: www.domaine-michaelidi.gr
Απόσταση από ξενοδοχείο: 13χλμ

Κτημα Nico Lazaridi

Μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους των δύο οινοποιείων μας, Château Nico Lazaridi στην Αγορά Δράμας και Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας, στους αμπελώνες μας, στους χώρους παραγωγής μας και στην αίθουσα τέχνης “Μαγικό Βουνό”. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για μας και τα προϊόντα μας, για τη διαδικασία παραγωγής και οινοποίησης των κρασιών μας, να θαυμάσετε σημαντικά έργα τέχνης, να βρείτε τους διανομείς μας και πληροφορίες πρόσβασης στα δύο οινοποιεία μας .Επίσης θα βρείτε πληροφορίες για τα νέα της εταιρίας μας και τις κάθε είδους εκδηλώσεις εντός και εκτός εταιρίας.

Ιστοσελίδα: www.chateau-lazaridi.com
Αποσταση από ξενοδοχείο: 17χλμ

Κτημα Οινογενεσις

Ο Μπάκης Τσάλκος είναι ασφαλώς γνωστότερος από το δημιούργημά του, το Κτήμα Οινογένεσις. Και αυτό γιατί ήταν επί πολλά χρόνια ο οινολόγος του κτήματος Nico Lazaridi, αλλά και δημιουργός του τόσο πετυχημένου Μαγικού Βουνού.

Έχει σπουδάσει οινολογία στη Γαλλία, και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το δικό του οινοποιείο, το Κτήμα Οινογένεσις, στην πατρίδα του, το Δοξάτο της Δράμας

Αποσταση από ξενοδοχείο: 15χλμ

Κτημα Παυλιδη

Το Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στα Κοκκινόγεια Δράμας, στις παρυφές του όρους Φαλακρού, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπήλαιο του Αγγίτη και το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.

Δημιουργήθηκε το 1998 από το Χριστόφορο Παυλίδη, ο οποίος μετά από επίμονη αναζήτηση επέλεξε αυτήν την περιοχή για την εγκατάσταση του αμπελώνα και του οινοποιείου του.

Ιστοσελίδα: www.ktima-pavlidis.gr
Αποσταση από ξενοδοχείο: 19χλμ

Κτημα Τεχνη Οινου

Οι άνθρωποι του κτήματος “Τέχνη Οίνου “μοιράζονται έναν διαρκή ενθουσιασμό για την παραγωγή κρασιών ποιότητας.

Και αυτός ο ενθουσιασμός βρήκε την τέλεια έκφρασή του στη δημιουργία των αμπελώνων και του οινοποιείου του κτήματος στο Μικροχώρι Δράμας.

Το πάθος για την τελειότητα οδήγησε στη γέννηση κρασιών που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα…

Ιστοσελίδα: www.wineart.gr
Αποσταση από ξενοδοχείο: 7χλμ

Κτημα Συμεωνιδη

To Οινοποιείο Συμεωνίδη αποτελείται από μια ομάδα καταξιωμένων οινολόγων και εμπειροτεχνών με πάθος και λατρεία για το ποιοτικό κρασί.

Η εταιρία SIMEONIDIS Winery, έχει δικούς της αμπελώνες, περίπου 70 στρεμμάτων και πάρα πολλούς συνεργαζόμενους αμπελώνες όλων σχεδόν των παραγωγών της περιοχής. Με άριστη πρώτη ύλη, με τόσο μεγάλο αριθμό αμπελοκαλλιεργητών συνεργατών και πιστοί στην παράδοση του τόπου, παράγονται κρασιά σε υψηλό βαθμό ποιότητας.

Ιστοσελίδα: www.simeonidiswinery.gr
Αποσταση από ξενοδοχείο: 52χλμ

Κτημα Χατζηγεωργιου

Το Κτήμα Χατζηγεωργίου ιδρύθηκε το 1952 από τον Βασίλειο Χατζηγεωργίου, πρωτοπόρο γεωργό και οραματιστή, ο οποίος πραγματοποιώντας ιδιωτικό αναδασμό, συγκέντρωσε μια ενιαία έκταση 185 στρεμμάτων στη περιοχή της Κάρυανης.

Ιστοσελίδα: www.estatechatzigeorgiou.com
Αποσταση από ξενοδοχείο: 62χλμ

Ορεινοι Αμπελωνες Κωστα Λαλικου

Ο Κωνσταντίνος Λαλίκος έχει στην ιδιοκτησία του μια εντυπωσιακή έκταση σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Παγγαίου, στα 750 μέτρα, φυτεμένη αποκλειστικά με γαλλικές ποικιλίες. Το καινούριο οινοποιείο της οικογενειακής επιχείρησης ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τον τρύγο του 2005 στην Παλαιά Καβάλα. Τα κρασιά που παράγει αυτό το οινοποιείο, έχουν χαρακτήρα τον οποίο εκφράζουν όχι μόνο λόγω των ιδιαιτεροτήτων των ποικιλιών Viognier, Grenache rouge, Gewurztraminer, Cabernet, Merlot, Muscat Blanc, Tannat, Syrah και Sauvignon, αλλά και χάρη στο ξεχωριστό terroir της περιοχής που καλλιεργούνται και φυσικά στη μαεστρία και το ταμπεραμέντο του οινοποιού.

Αποσταση από ξενοδοχείο: 36kχλμ

 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Μουσεία

  Ανακαλύψτε την πλούσια ελληνική ιστορία, καθώς περιηγείστε στα μουσεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

  Ενταχθείτε στην καθημερινή ζωή των ντόπιων, συμμετέχοντας στις πολιτιστικές δραστηριότητες του τόπου. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Καταρράκτες

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Φυσικά Αξιοθέατα

  Απολαύστε στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας που σας χαρίζει απλόχερα η οργιάζουσα φύση. Σπήλαια, δάση, καταρράκτες σκηνογραφούν ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας
  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Μοναστήρια

  Επισκεφθείτε με ευλάβεια, μοναδικά μοναστήρια ιδιαίτερης θρησκευτικής αξίας, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Διαδρομές

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Σπήλαια

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Πάρκα & Μνημεία

  Εντυπωσιαστείτε από τον ιστορικό πλούτο και το φυσικό κάλλος των πάρκων της περιοχής. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Δάση

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Δραστηριότητες

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ