ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Μουσεία

Αρχαιολογικο Μουσειο Φιλιππων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων κτίστηκε τη δεκαετία του 1960 σύμφωνα με σχέδια των αρχιτεκτόνων Ι. Δ. Τριανταφυλλίδη και Δ. Φατούρου, στις παρυφές του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων. Το κτίριο διαθέτει δύο ενότητες εκθεσιακών χώρων για τη μόνιμη παρουσίαση των ευρημάτων από τις ανασκαφές της αρχαίας πόλης:

Ενότητα Α΄: Καταλαμβάνει ολόκληρο το ισόγειο και έχει εμβαδόν 380 τ.μ. Στην ενότητα αυτή παρουσιάζεται αρχαιολογικό (επιγραφές, γλυπτά, αγγεία, νομίσματα, κοσμήματα), ιστορικό και εποπτικό υλικό της πόλης των Φιλίππων και της περιοχής της από τους προϊστορικούς χρόνους ως το τέλος της ρωμαϊκής αρχαιότητας.

Ενότητα Β΄: Καταλαμβάνει τον όροφο του κτιρίου με εμβαδόν 205 τ.μ. και σε αυτή παρουσιάζεται η χριστιανική πόλη (επιγραφές, αρχιτεκτονικά μέλη, ψηφιδωτά, αγγεία, νομίσματα) από τα παλαιοχριστιανικά χρόνια της ακμής ως την συρρίκνωσή της στον 7ο μ.Χ. αιώνα και ως την οριστική ερήμωσή της μετά την τουρκική κατάκτηση στα τέλη του 14ου αιώνα.

Ωράριο λειτουργίας : Τρίτη έως Κυριακή: 09:00 – 17:00

Τηλέφωνο Μουσείου :2510 516251

Απόσταση από ξενοδοχείο : 23χλμ

Αρχαιολογικο Μουσειο Δραμας

Το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας καλύπτει χρονολογικά την ανθρώπινη παρουσία στο νομό Δράμας από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή (50.000 χρόνια από σήμερα), με τα ίχνη ζωής των παλαιολιθικών κυνηγών στο σπήλαιο Πηγών του Αγγίτη, μέχρι τους νεότερους χρόνους (1913).

Ο εκθεσιακός χώρος αποτελείται από τρεις κύριες αίθουσες. Στην πρώτη τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την παρουσία των νομάδων κυνηγών της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής στο σπήλαιο Πηγών του Αγγίτη, τη ζωή στους μόνιμους γεωργοκτηνοτροφικούς νεολιθικούς οικισμούς και το πέρασμα στη χαλκοκρατία στην πόλη της Δράμας και στη θέση Σιταγροί. Η αναπαράσταση μιας νεολιθικής κατοικίας με ευρήματα, που περιγράφουν τις δραστηριότητες του νεολιθικού ανθρώπου και την καθημερινή του ζωή, αποτελεί το κέντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών κάθε ηλικίας. Στην ίδια αίθουσα συνεχίζεται το ταξίδι στο χρόνο στην εποχή του Σιδήρου και στους μετέπειτα χρόνους, όπου είναι κυρίαρχη η λατρεία του θεού Διόνυσου μέσα στην πόλη της Δράμας, στην Καλή Βρύση και σε άλλες περιοχές του νομού.

Στη δεύτερη αίθουσα αρχιτεκτονικά γλυπτά, κεραμική και νομίσματα βεβαιώνουν τη συνέχεια της ζωής στη Δράμα και σ’ ολόκληρο το νομό κατά τους παλαιοχριστιανικούς, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους. Ο επισκέπτης ταξιδεύει στα νεότερα χρόνια με φωτογραφική έκθεση που αναφέρεται στην πόλη της Δράμας, στα εκτός Δράμας αστικά κέντρα και στους ορεινούς οικισμούς, από την αρχή της τουρκοκρατίας μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα.

Στην τρίτη αίθουσα του εκθεσιακού χώρου, που είναι στεγασμένο αίθριο, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει γλυπτά οργανωμένα σε τρεις ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει αρχιτεκτονικά γλυπτά από τους αρχαίους χρόνους μέχρι την τουρκοκρατία. Η δεύτερη περιέχει αναθηματικά μνημεία που συνδέονται με τη λατρεία διαφόρων θεών του ελληνορωμαϊκού πάνθεου και των τοπικών θεοτήτων, με ιδιαίτερη αναφορά στο Διόνυσο. Στην τρίτη ενότητα ανήκουν επιτύμβια μνημεία ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων.

Επίσημη Ιστοσελίδα Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας

Ωράριο λειτουργίας : Τρίτη-Κυριακή : 08:30 – 20:00, Δευτέρα : 13:30 – 20:00

Απόσταση από το Ξενοδοχείο: 350μ

Αρχαιολογικο Μουσειο Αμφιπολης

 

Το Μουσείο της Αμφίπολης αποτελεί ένα πολύπλευρο σύνολο χώρων και ανθρώπινου δυναμικού με πολλές και διαφορετικές λειτουργίες, σε σχέση με την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Στην έκθεση του Μουσείου μπορεί κανείς να γνωρίσει την ιστορική πορεία της αρχαίας πόλης και της άμεσης περιοχή της. Στις αποθήκες και τα εργαστήριά του εξασφαλίζεται η φύλαξη και πραγματοποιείται η συντήρηση και η μελέτη των ευρημάτων που οι αρχαιολογικές ανασκαφές φέρνουν στο φως.

Στον προθάλαμο της έκθεσης, στο χώρο υποδοχής, εκτίθενται η ασημένια λειψανοθήκη και το χρυσό στεφάνι από φύλλα ελιάς που βρέθηκαν σε κιβωτιόσχημο τάφο, στο σημείο που είναι τώρα κτισμένο το Μουσείο.

Η έκθεση οργανώνεται κατά χρονολογικές και θεματικές ενότητες:

Ι) Προϊστορικοί χρόνοι

ΙΙ) Πρώιμοι ιστορικοί χρόνοι

ΙΙΙ) Κλασσικοί και Ελληνιστικοί χρόνοι

ΙV) Ρωμαϊκοί χρόνοι

 1. V) Παλαιοχριστιανικοί χρόνοι
 2. VI) Βυζαντινοί χρόνοι

Στο μικρό σαλόνι του Μουσείου μπορεί κανείς να βρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη νεότερη ιστορία του τόπου και ένα χρονικό για την αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή.

Ωράριο Λειτουργίας : Τρίτη – Κυριακή : 08:30 – 15:00

Τηλέφωνο Μουσείου : 2322032474

Απόσταση από Ξενοδοχείο : 50χλμ

Οχυρο του Λισσε

Τα οχυρά Λίσσε βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χωριό Οχυρό και περίπου 2 χλμ. από τη πόλη του Νευροκοπίου. Στα οχυράαυτά ο Ελληνικός Στρατός πολέμησε γενναία εναντίον των Γερμανικών και Βουλγαρικών μεραρχιών στις 6 και 7 Απριλίου του 1941. Παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες και επιθέσεις των εισβολέων, τα οχυρά δεν καταλήφθηκαν και παραδόθηκαν μετά την συνθηκολόγηση της Ελλάδος. Οι Γερμανοί απέδωσαν τιμές στους ήρωες των οχυρών κατά την παράδοσή τους.

Σε ανάμνηση αυτής της μάχης και για να τιμηθούν οι νεκροί έχει ανεγερθεί ένα μικρό Μουσείο. Το Μουσείο έχει ανακαινισθεί το 2002 και είναι ανοιχτό για το κοινό.

Τα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνουν οπλισμό, (πιστόλια, πολυβόλα, όλμους, χειροβομβίδες κλπ.) που ανήκουν στον Ελληνικό και Γερμανικό στρατό, στολές, μετάλλια και προσωπικά αντικείμενα στρατιωτών και αξιωματικών. Επίσης στο προαύλιο υπάρχουν κανόνια του Ελληνικού στρατού τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την υπεράσπιση των οχυρών.

Επίσημη Ιστοσελίδα Μουσείου

Τηλέφωνο Μουσείου : 2523 350144

Απόσταση από Ξενοδοχείο : 40χλμ

Μουσειο φυσικης ιστοριας στο Παρανεστι

Το μουσέιο φυσικής ιστορίας βρίσκεται στο  Παρανέστι Δράμας. Το Παρανέστι είναι μια γραφική κωμόπολη που απέχει 40 χλμ. από τη Δράμα, πάνω στο δρόμο από τη Δράμα για την Ξάνθη μέσω Σταυρούπολης. Εκεί τον Οκτώβριο του 2002 άρχισε να λειτουργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Το μουσείο αποσκοπεί να φέρει τον κόσμο σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου και να αποτελέσει την πύλη εισόδου στον οικοσύστημα της περιοχής με τη μεγάλη βιολογική και γεωλογική ποικιλότητα.

Ωράριο Λειτουργίας : Τρίτη-Σάββατο 08.00-14.30, Κυριακή 11.00-14.30

Τηλέφωνο Μουσείου : 2524350100

Απόσταση από Ξενοδοχείο : 40χλμ

Ενυδρειο Μυλοποταμου Δραμας

Το ενυδρείο Μυλοποτάμου βρίσκεται 7 χλμ. δυτικά έξω από την πόλη της Δράμας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μυλοποτάμου προς την κατεύθυνση του σπηλαίου του Αγγίτη και του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού. Στεγάζεται σε παλιό πέτρινο ανακαινισμένο νερόμυλο δίπλα στις πήγές του Μυλοποτάμου.

Το Ενυδρείο φιλοξενεί είδη μόνο των γλυκών νερών και κυρίως από τα συμπλέγματα των ποταμών Νέστου και Στρυμόνα

Τα ψάρια των εσωτερικών υδάτων της χώρας μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Ελληνικής πανίδας και θεωρείται από τους ειδικούς το πιο απειλούμενο.

Από τα 154 είδη ψαριών που ζουν στα ελληνικά ποτάμια και στις ελληνικές λίμνες τα 83 από αυτά (ποσοστό 66.4 %) είναι ενδημικά δηλαδή ζουν μόνο στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, είναι εξαιρετικά σπάνια, πολλά από αυτά απειλούμενα, και άγνωστα στον περισσότερο κόσμο. Η επίσκεψη στο ενυδρείο πέρα από το ψυχαγωγικό μέρος έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα-Παρασκευή  08:30 – 13:30 , Σάββατο-Κυριακή : 09:30 – 14:00

Τηλέφωνο Ενυδρείου : 25210-81579

Απόσταση από Ξενοδοχείο : 7χλμ

Παρκο αρπακτικων πτηνων

Το Πάρκο βρίσκεται στην Αγορά Δράμας σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.  Με σεβασμό στους επισκέπτες, το χώρο και τα φιλοξενούμενα πτηνά, με σωστή διαμόρφωση, συντήρηση και επίβλεψη, με πρόβλεψη και ενδιαφέρον για την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση, έχουν δημιουργηθεί  χώροι κατάλληλοι για θέαση και επίσκεψη.

Στο πάρκο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά πολλά είδη αρπακτικών ημερόβιων και νυκτόβιων πτηνών και  να ξεναγηθούν στην αίθουσα έκθεσης για να παρακολουθήσουν διάφορα videos, φωτογραφικό υλικό και αξεσουάρ σχετικά με τα πτηνά.

Τέλος, η εμπειρία  κορυφώνεται με τη θεαματική επίδειξη ελεύθερης πτήσης των εκπαιδευμένων αρπακτικών πουλιών. Θα σας μείνει αξέχαστο το θέαμα των γερακιών που εφορμούν στο δόλωμα,  πετούν ψηλά και ξανά κατεβαίνουν με ταχύτητα κατακόρυφα ή κάνοντας ελιγμούς.

Επίσημη Ιστοσελίδα Πάρκου

Τηλέφωνο Πάρκου : 25210-26590 , 25210-71794

Απόσταση από Ξενοδοχείο : 17χλμ

Μουσειο Κερινων Ομοιωματων

 

Το νεοσύστατο μουσείο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 25 Μαρτίου 2010 και βρίσκεται στο χωριό Κηπιία Καβάλας στους πρόποδες του όρους Παγγαίου.Η έκθεση στο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ισόγειο κτίσμα διαρθρώνεται σε δύο αίθουσες, συνολικής έκτασης 150 τ.μ.

Δημιουργός του μουσείου ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, γεννήθηκε το 1977 στο Βερολίνο της Δυτικής Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Σπούδασε μουσική, και ασχολήθηκε με το τραγούδι και την ζωγραφική. Σε ηλικία 16 ετών, ως μαθητής Λυκείου, έλαβε μέρος σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας όπου και απέσπασε το πρώτο βραβείο. Την ίδια περίοδο ολοκλήρωσε το πρώτο του κέρινο έργο, το ομοίωμα του Michael Jackson,  ακολούθησε το ομοίωμα της αείμνηστης Τζένης Καρέζη και πολλών άλλων.

Το μουσείο φιλοξενεί κέρινα ομοιώματα Ελλήνων αλλά και ξένων προσωπικοτήτων όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μελίνα Μερκούρη, η Madonna, o Michael Jackson και πολλοί άλλοι.

Επίσημη Ιστοσελίδα Μουσείου

Τηλέφωνο Μουσείου :  6937 803780, 6976 519429

Απόσταση από Ξενοδοχείο : 43χλμ

 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Καταρράκτες

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Δραστηριότητες

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Πάρκα & Μνημεία

  Εντυπωσιαστείτε από τον ιστορικό πλούτο και το φυσικό κάλλος των πάρκων της περιοχής. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Σπήλαια

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Φυσικά Αξιοθέατα

  Απολαύστε στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας που σας χαρίζει απλόχερα η οργιάζουσα φύση. Σπήλαια, δάση, καταρράκτες σκηνογραφούν ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας
  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Μοναστήρια

  Επισκεφθείτε με ευλάβεια, μοναδικά μοναστήρια ιδιαίτερης θρησκευτικής αξίας, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Διαδρομές

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Οινοποιεία

  Εξερευνήστε την ευρεία γκάμα εκλεκτών οίνων που παράγονται στην περιοχή καθώς και τα εντυπωσιακά διαμορφωμένα οινοποιεία. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Δάση

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 • ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

  Ενταχθείτε στην καθημερινή ζωή των ντόπιων, συμμετέχοντας στις πολιτιστικές δραστηριότητες του τόπου. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ