Destination
Δραμοινογνωσία

Δραμοινογνωσία: Γνωρίστε τα εκλεκτά κρασιά και τα οινοποιεία της Δράμας, απολαύστε πρωτότυπες πολιτιστικές εκδηλώσεις, και συνδυάστε τα όλα με τη διαμονή σας στο κορυφαίο ξενοδοχείο της πόλης.

Η Δραμοινογνωσία είναι ένα κορυφαίο οινικό και πολιτιστικό γεγονός στην πόλη της Δράμας, πράγμα που καθρεφτίζεται και στην υψηλή ζήτηση για διαμονή στα ξενοδοχεία της Δράμας εκείνη την περίοδο. Το πρωτότυπο όνομά Δραμοινογνωσία προέρχεται από το τρίπτυχο Δράμα – Οίνος – Γευσιγνωσία, με τις τρεις αυτές λέξεις να περιγράφουν απόλυτα τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Δράμα.

Η Δραμοινογνωσία διοργανώνεται από το 2014 στα τέλη Μαΐου και οι πολυάριθμες εκδηλώσεις της διαρκούν μια εβδομάδα, κατά την οποία η πόλη μεταμορφώνεται στην πρωτεύουσα του οίνου και του οινικού τουρισμού της Ελλάδας, όπως διαπιστώνουν όλοι οι τυχεροί επισκέπτες της Δράμας τις μέρες εκείνες. Κάποιες από τις εκδηλώσεις αυτές, μάλιστα, γίνονται στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, σε απόσταση αναπνοής από το Hydframa Grand Hotel, το οποίο και αποτελεί την καλύτερη πρόταση για τη διαμονή σας στη Δράμα.

Δραμοινογνωσία – Οι πολύτιμοι οίνοι της Δράμας

Παρόλο που πολλοί δεν το γνωρίζουν, η περιοχή της Δράμας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο νομό Δράμας καλλιεργούνται περισσότερα από 5.000 στρέμματα οινοπαραγωγικών αμπελώνων, τα οποία κάθε χρόνο παράγουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια φιάλες εκλεκτού κρασιού, τόσο υψηλής ποιότητας, που το 40% από αυτές εξάγεται, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της Δραμοινογνωσίας, όλα σχεδόν τα μεγάλα οινοποιεία της Δράμας ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, και μάλιστα σε αρκετά από αυτά διοργανώνονται μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε έναν χώρο πραγματικά μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα! Κάποια από τα οινοποιεία της Δράμας που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις είναι το Κτήμα Τέχνη Οίνου, το Κτήμα Κ. Λαζαρίδη, το Κτήμα Οινογένεσις, το Κτήμα Παυλίδη, το Οίνωψ Καρατζά, το Κτήμα Γέννημα Ψυχής Μανωλεσάκη, το Κτήμα Μιχαηλίδη, το Κτήμα Nico Lazaridi και το Κτήμα Χρήστου Κλωναρίδη.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Δραμινός οίνος είναι γνωστός εδώ και αιώνες, με την περιοχή της Δράμας να αποτελεί πολύ σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή ήδη από την πρώιμη αρχαιότητα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην κοντινή αρχαία πόλη των Φιλίππων βρέθηκε κρασί ηλικίας 6.000 ετών!

Δραμοινογνωσία – Ένας κύκλος ατελείωτων εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο διάστημα μιας εβδομάδας στα πλαίσια της Δραμοινογνωσίας είναι τόσες πολλές και ποικίλες, που προκαλούν ευχάριστα διλήμματα στους επισκέπτες που διαμένουν στα ξενοδοχεία της Δράμας την περίοδο εκείνη, καθώς θα πρέπει να αποφασίσουν ποιες θα παρακολουθήσουν.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις στην πόλη της Δράμας έχουν ως επίκεντρο την τεράστια φιάλη Δραμινού κρασιού, από την οποία θα κεραστούν όλοι οι επισκέπτες, αλλά και τις λιχουδιές κάθε είδους που συνοδεύουν τα εκλεκτά κρασιά της Δράμας. Πέρα από αυτό, σε όλη την πόλη γίνονται πλήθος μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, και όχι μόνο: Πολλές από τις εκδηλώσεις γίνονται μέσα στον χώρο των ίδιων των οινοποιείων, που τις μέρες αυτές ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό.

Όμως οι παράλληλες εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ: Κάθε χρόνο στα πλαίσια της Δραμοινογνωσίας γίνεται και μια πληθώρα άλλων εκδηλώσεων, όπως διαγωνισμός φωτογραφίας, αλλά και το ετήσιο “Drama Wine Trail” που έχει γίνει πλέον θεσμός, και είναι ένας αγώνας δρόμου 12 χιλιομέτρων στην περιοχή της Αδριανής Δράμας, ο οποίος περνάει μέσα από τα οινοποιεία και τους αμπελώνες της περιοχής.

Η Δραμοινογνωσία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της Δράμας, και μια από τις μεγαλύτερες γιορτές κρασιού στην Ελλάδα, η οποία θα σας εντυπωσιάσει τόσο με την ποιότητα, όσο και με την ποικιλία των εκδηλώσεών της.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα τέλη Μαΐου, η Δραμοινογνωσία, το μεγάλο οινικό γεγονός της Δράμας, σας περιμένει για να ζήσετε κάτι ξεχωριστό. Και αν θέλετε να κάνετε και τη διαμονή σας στην πόλη πραγματικά ξεχωριστή, το Hydrama Grand Hotel, το μοναδικό ξενοδοχείο 5* της Δράμας, είναι η απόλυτη επιλογή διαμονής.