ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ένας συνδυασμός ιστορίας και πολιτισμού

Ξενοδοχείο

Το υπερσύγχρονο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, στην αναπαλαιωμένη καπναποθήκη Spierer τη διασημότερη του προηγούμενου αιώνα.

Σημείο συνεύρεσης Ανατολής και Δύσης. Εκεί όπου ιστορία και πολιτισμός συναντούν υπερπολυτελείς παροχές κι έναν οινικό προορισμό μοναδικό στον κόσμο.

Μπροστά στον μαγικό υδροβιότοπο της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα. Ένα από τα 60 καλύτερα πάρκα στην Ευρώπη. Λίμνες, καταρράκτες, πλάτανοι, ιδανικό καταφύγιο για πουλιά και πάπιες, σε μια έκταση 60 στρεμμάτων με μονοπάτια και μικρά γεφύρια.

Η καπναποθήκη Spierer χτίσθηκε το 1924 από τον Αυστριακό αρχιτέκτονα Konrand von Vilas για τον Ελβετόκαπνοβιομήχανο Herman Spierer. Λόγω της επιβλητικότητά της, ονομάστηκε Ουρανοξύστης Spierer.
Ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, 7.500τ.μ. με επιβλητικά σαλόνια επεξεργασίας και χώρους ωρίμανσης του καπνού.

Κατά την ανακατασκευή, υπήρξε απόλυτος σεβασμός στο ξύλινο εσωτερικό και εξωτερικό χαρακτήρα της.
Στο ξενοδοχείο ηγεμονεύει η πέτρα και το ξύλο του 20ου αιώνα, που δένουν αρμονικά με τη σύγχρονη αισθητική το minimal ιταλικό design και τα επιβλητικά έργα τέχνης.

Το HYDRAMA GRAND HOTEL  διακρίνεται για το απόλυτα ενημερωμένο Warehouse Wine Cellar από Ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες και οινογευσία από το μοναδικό στην Ελλάδα αυτόματο Wine Dispenser.

Το Crystal Cave Spa, ένα υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας και ομορφιάς, με αλατοσπήλαιο από αλάτι Ιμαλαϊων.

Το προσωπικό του ξενοδοχείο είναι ειδικά εκπαιδευμένο ώστε να φιλοξενεί άτομα με νόσο Alzheimer καθώς και τους συγγενείς αυτών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

.

Download Hydrama Grand Hotel Factsheet

Παροχές

 • Baby sitting κατόπιν συνεννόησης
 • Yπηρεσία καθαρισμού ρούχων (υγρού και στεγνού)
 • Υπηρεσία σιδερώματος & δυνατότητα παροχής σίδερου και σιδερώστρας
 • Μενού επιλογής μαξιλαριών
 • Μεταφορά & Αποθήκευση Αποσκευών
 • Επιτρέπονται σκύλοι συνοδοί τυφλών
 • Επιτρέπονται κατοικίδια ζώα ( σκύλοι και γάτες ) κατόπιν συνεννόησης
 • Κατόπιν συνεννόησης, εκδρομές με ιδιωτικό λεωφορείο στα αξιοθέατα της περιοχής
 • Κομμωτήριο, Manicure & Pedicure
 • Δωρεάν Χρήση Wi-Fi Internet σε κοινόχρηστους χώρους και δωμάτια
 • Δορυφορική τηλεόραση σε όλα τα δωμάτια
 • Γυμναστήριο
 • Spa & Health center
 • Δυνατότητα παροχής εφημερίδων και περιοδικών
 • Εικοσιτετράωρη λειτουργία της υποδοχής
 • Υπηρεσία Αφύπνισης
 • Δυνατότητα προσθήκης παιδικού κρεβατιού κατόπιν αιτήματος
 • Ελληνικό πρωινό με δυνατότητα παροχής νωρίτερα από τις προγραμματισμένες ώρες (07:00 – 10:15) σε ειδικές συσκευασίες και δυνατότητα σερβιρίσματος στο δωμάτιο.
 • Room service εικοσιτετράωρο
 • Καθημερινή καθαριότητα χώρων και αλλαγή λευκών ειδών και ιματισμού μπάνιου οποιαδήποτε στιγμή κατόπιν αιτήματος
 • Δωρεάν μεταφορά κατά την άφιξη/αναχώρησή σας, από τον οικείο σταθμό τρένων, υπεραστικών λεωφορείων και μεταφορά προς οποιοδήποτε προορισμό κατόπιν αιτήματος.
 • Δυνατότητα παροχής laptop & tablet
 • Υπηρεσία γρήγορης αναχώρησης
 • Δυνατότητα παροχής laptop & tablet

Ένα επιβλητικό κτίσμα 7.500 τ.μ. λιτής αρχιτεκτονικής, που αναδεικνύει τα υλικά της κατασκευής του. Την εξωτερική τοιχοποιία από λιθοδομή διακόπτουν σε όλες τις όψεις του κτηρίου συνεχείς σειρές ανοιγμάτων, με ύψος ανάλογο με την λειτουργία των εσωτερικών χώρων, τα “σαλόνια” επεξεργασίας, οι χώροι ωρίμανσης και αποθήκευσης καπνού.
Στην ανατολική πλευρά του κτηρίου ένα διώροφο κτίσμα στέγαζε τα γραφεία του καπνεμπορικού οίκου Spierer και τώρα στεγάζει το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Η γευστική ποικιλία του καπνού Δράμας με το λεπτό φύλλο και το φίνο άρωμα, ο περίφημος ανατολικός καπνός, πρωταγωνιστεί με υψηλή εμπορική αξία στις διεθνείς αγορές.

Η εντυπωσιακή για το μέγεθος και τον όγκο της καπναποθήκη αντανακλά όχι μόνον την οικονομική ευρωστία του ιδιοκτήτη της αλλά και τη δημιουργική έμπνευση του Konrad Jacob Josef von Vilas, ενός σπουδαίου αρχιτέκτονα μηχανικού, αυστριακής καταγωγής. Γεννημένος στην επαρχία του Τυρόλο της Αυστρίας το 1866, με λαμπρές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, έρχεται στην Κωνσταντινούπολη το 1894 ως μέλος της γερμανοτουρκικής επιτροπής που εκπονεί την προμελέτη για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κωνσταντινούπολης-Βαγδάτης.

Εγκαθίσταται στη Δράμα την ίδια χρονιά για τις ανάγκες της κατασκευής της “ενωτικής γραμμής”Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντινούπολης.

Ο διεθνής σταθμός της Δράμας, από τους σημαντικότερους του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, εγκαινιάζεται το 1896. Η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη και μέσω αυτών με τη Βιέννη και τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη και την ιστορία της πόλης.

Το έργο του K.J.J.Vilas στη Δράμα, καλύπτει την αρχιτεκτονική δημοσίων, ιδιωτικών αλλά και βιομηχανικών κτηρίων και σφραγίζει τη φυσιογνωμία της πόλης από τα τέλη του 19ου ως τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Eπιστρέφει στη γενέτειρά του και ιδρύει μαζί με τον μεγάλο του αδελφό Κάρολο, στέλεχος επίσης της Commercial, μια ακμαία και δυναμική επιχείρηση. Με έδρα την Τεργέστη και ύστερα τη Γενεύη, θέτει ως προτεραιότητα την ανέγερση νέων εργοστασίων στις καπνοπόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Με σύγχρονες προδιαγραφές και  καινοτόμο εξοπλισμό σε μηχανήματα και εξαρτήματα, για τη διασφάλιση υψηλών ποιοτικών κριτηρίων.

Στην καπναποθήκη της Δράμας, ενδεικτική  είναι η πρόβλεψη εγκατάστασης ανελκυστήρα, πρωτοφανής επιλογή για την εποχή και τα ελληνικά δεδομένα.

Για την οικοδόμηση του κτηρίου απαιτήθηκε η εισαγωγή ξυλείας από τα δάση της Αυστρίας και ειδικευμένοι τεχνίτες των συνεργείων.

Ο Hermann Spierer, φεύγει απρόσμενα από τη ζωή το 1927, σε ηλικία μόλις 42 ετών. Ο οίκος Spierer συνεχίζει την εμπορική δραστηριότητα του ιδρυτή του, ως SFC (Spierer Freres et Cie).
Η καπναποθήκη ιδιοκτησία της Αυστροελληνικής Εταιρείας Καπνού από το 1932, εξακολουθεί να λειτουργεί ως χώρος επεξεργασίας καπνού έως το 1974 και έκτοτε ως αποθήκη καπνού.

Σήμερα, 90 χρόνια μετά την ανέγερσή της, η ιστορική καπναποθήκη δίνει τη σκυτάλη της στο HYDRAMA GRAND HOTEL.

Με μελέτη του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου 3SK, του Αντώνη Στυλιανίδη,
καθώς και η ιδιοκτήτρια εταιρεία Εργοεπισκευές Α.Ε. ολοκληρώνει την αποκατάσταση του κτηρίου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα του μνημείου και της περιοχής.

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Προϋπολογισμός Έργου : 15.073.500,00 ευρώ